Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Запроваджені податкові новації сприятимуть розвитку і технологічному оновленню виробництва, – Прем’єр-міністр

Вівторок, 2 січня 2018 11:13

Запроваджені з поточного року податкові новації, які передбачають серед іншого відстрочку сплати ПДВ при імпорті унікального обладнання та зниження ренти при введені в експлуатацію нових газових свердловин, сприятимуть розвитку та технологічному оновленню виробництва в Україні. Як підкреслював Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначені рішення опрацьовані з підприємцями та обговорені в Парламенті з залученням широкого кола експертів.

«Сьогодні важливо забезпечити модернізацію національної економіки, оновити основні фонди підприємств, обладнання… Саме тому запроваджуємо розстрочку на 24 місяці, аби не потрібно було брати дорогі кредити для закупки обладнання, сплачувати відсотки і ще 1 податок (на додану вартість). Ми маємо відроджувати національну промисловість і ми можемо це зробити, коли зламаємо бар'єри, які стоять на впровадженні нових виробництв в країні», – підкреслив Глава Уряду.

Норма про відстрочку ПДВ для промисловості була запропонована до обговорення влітку 2017 року – за результатами відповідного експерименту в фармацевтичній та деревообробній галузі. Саме тоді Прем’єр-міністр й ініціював широку дискусію з питань розповсюдження успішного починання на інші галузі, які можуть стати новими точками зростання української економіки.

Як очікуються, ухвалена норма діятиме до 2020 року і запроваджуватиметься щодо кожного конкретного виробництва за заявою. Спектр виробництв, які можуть скористатися можливістю відстрочки ПДВ, доволі широкий і розповсюджується на підприємства машинобудівної, металургійної, легкої промисловості, переробку агросировини та продовольство.

Зниження рентних платежів у сфері газовидобутку також було предметом дискусій в експертному середовищі. В листопаді 2017 року за ініціативи Глави Уряду пройшла велика нарада за участі ключових підприємств добувної галузі, за підсумками якої Володимир Гройсман озвучив пропозицію спростити дозвільні процедури та знизити ставку ренти до 12% при запуску нових газових свердловин. Він підкреслював, що такий крок стане стимулом галузевого розвитку та досягнення належного рівня видобутку газу.

Прем’єр-міністр звертав увагу, що зміни в газовидобуванні очевидні — державні компанії та приватні структури демонструють нарощування видобутку, оновлення основних фондів, запровадження нових технологій. Водночас на заваді не рідко стоять чиновники, які займаються питаннями ліцензування та надання дозволів — як на рівні центральної, так і на рівні місцевої влади.

“Усі, хто створюватиме перешкоди політиці енергонезалежності, будуть оголошені ворогами держави. Усі заслуговують на рівні умови, на отримання дозволів з дотриманням існуючих вимог. До кінця року ми маємо ухвалити конкретні рішення — щодо спрощення процедур ліцензування, аби ми рухалися в напрямку здобуття енергонезалежності, а також щодо нових свердловин — зниження рентних платежів. Це може бути фактором збільшення інвестування (у розвиток видобутку)”, - зазначав Володимир Гройсман.

При цьому він наголошував, що "осінь реформ" має стати підґрунтям "весни змін" у сфері легкості ведення бізнесу та розвитку промисловості.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)