Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Суб’єктам господарювання – про вимоги законодавства в сферах захисту прав споживачів та безпечності харчових продуктів

Понеділок, 25 лютого 2019 09:53

Розпочато проведення серії семінарів за участю посадових осіб Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в рамках заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

Перші такі заходи відбулися з суб’єктами господарювання м. Кропивницького та Кропивницького району за сприяння міської ради та Кіровоградської районної державної адміністрації.

Начальник відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Лілія Буднікова поінформувала підприємців про небхідність дотримання законодавства про захист прав споживачів, зокрема положень статей 8, 9 Закону України «Про захист прав споживачів» у частині придбання споживачем товару належної чи неналежної якості. Промовець також звернула увагу присутніх на оформлення «Куточка покупця», а саме: надання споживачам інформації щодо найменування суб’єкта господарювання, який здійснює свою господарську діяльність у сфері торговельного чи ресторанного обслуговування.

fgjfjkgjgh

Начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Руслан Крайносвіт наголосив на дотриманні суб’єктами господарювання законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та вимог до оформлення супровідних документів на продукцію. Він зупинився на необхідності реєстрації операторами ринку потужностей, на основних процедурних складових проведення перевірок з питань безпечності харчових продуктів, застосуванні санкцій до суб’єктів господарювання в разі виявлення порушень. Також підприємців було ознайомлено із процедурами, заснованими на принципах НАССР, та особливостях їх застосування для громадського харчування і для операторів ринку кормів.

зала

Зібрання пройшли в інтерактивній формі, присутні мали змогу поспілкуватися, обмінятися досвідом та отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання.

З графіком проведення семінарів можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)