Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

“Шлях повернення”: Ветеранський форум відбувся у Кропивницькому

Середа, 29 листопада 2023 17:05

Обласний ветеранський форум “Шлях повернення” відбувся сьогодні, 29 листопада, у Кропивницькому на базі ЦНАПу “Прозорий офіс”.

 

У форматі трьох панельних дискусій учасники обмінювались досвідом та інформацією про соціальний захист та підтримку, реабілітацію та реінтеграцію військових до мирного життя.

 

В одній із таких панельних дискусій взяла участь директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк.

 

Вона розповіла про роботу ЦНАПу, а також про надавані адміністративні послуги ветеранам.

 

- Надання адмінпослуг ветеранам та їх сімʼям - це одне із завдань комплексної ветеранської підтримки. А ЦНАП - це єдиний відкритий простір, де локалізовано майже всі державні і регіональні адміністративні послуги. “Прозорий офіс” - це доступність влади для громадян, зрозумілі процеси розгляду документів, стислі строки їх опрацювання та комфортні умови. У Кропивницькому ЦНАПі надається 497 адмінпослуг. 49 - для захисників та захисниць і їх родинам. Протягом 2023 року до департаменту надійшло 3869 заяв на адміністративні послуги соціального характеру від військовослужбовців та їх родин. У заявах порушувалися питання про грошову допомогу, надання реабілітаційних послуг, проходження професійної адаптації, надання пільг на житлово-комунальні послуги, - зазначила Юлія Вовк.

 

А серед пріоритетних завдань в подальшій роботі посадовиця виділила запровадження проєкту “Адмінсервіс “Ветеран”, створення міської комунальної установи з підтримки ветеранів війни і створення окремого структурного підрозділу у департаменті, який займатиметься виключно питаннями ветеранів.

 

Центральною подією форуму стала презентація проєкту дорожньої карти “Шлях повернення” з переліком усіх служб та їхніми координатами, що займаються медичною, реабілітаційною , соціальною, психологічною, юридичною допомогою та професійною підготовкою.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)