Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Послуги безоплатного зубопротезування для військовослужбовців

Субота, 4 травня 2024 10:20

До Прозорого офісу особисто зверталися військовослужбовці та ветерани, запитували через соціальні мережі про те, як отримати послуги безоплатного зубопротезування.

 

ВІДПОВІДАЄМО!

 

Ветерани та військовослужбовці можуть безоплатно отримати послуги зубопротезування у визначених лікарнях. Уряд у 2024 році у рамках пілотного проєкту додатково виділив на цю програму 750 млн грн.

 

Які документи необхідні та куди звертатися читайте у нашому матеріалі або дивіться інфографіку.

 

Медичні послуги із зубопротезування у Кропивницькому безоплатно надаються обласною клінічною стоматологічною поліклінікою (вулиця Арсенія Тарковського, 7, тел 0522-32-16-43, графік роботи: понеділок - п'ятниця з 8:00 до 20:00, субота: з 8:00 до 14:00).

 

Отримати послуги можуть:

✅ учасники бойових дій;

✅ особи з інвалідністю внаслідок війни;

✅ військовослужбовці (військовослужбовці ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення (далі - правоохоронних органів), Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України, і військовослужбовці зазначених вище військових формувань та правоохоронних органів - громадян України, які виконують військовий обов'язок за межами України).

 

Для отримання медичної послуги із зубопротезування безоплатно, особи звертаються до медичної установи, де лікар-стоматолог (ортопед) проведе огляд і призначить план лікування.

 

В медичний заклад подаються наступні документи:

✅ заява;

✅ паспорт громадянина України (копія);

✅ облікова картка платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті) (копія);

✅посвідчення встановленого зразка, дійсне на дату подачі заяви:

✔️✔️для учасників бойових дій - посвідчення учасника бойових дій (оригінал і копія);

✔️✔️для осіб з інвалідністю внаслідок війни - посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (оригінал і копія);

✔️✔️для військовослужбовців - посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу (оригінал і копія).

 

Якщо військовослужбовець не знаходиться у відпустці, він має отримати скерування (направлення) від командира військової частини.

 

Гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнту, що підлягають оплаті за договором, не може перевищувати 14984 гривні.

 

Скористатися послугою можна раз на рік. Лікар-стоматолог під час консультації визначає план лікування і кількість пролікованих зубів.

 

Одне направлення може включати кілька протезувань згідно із планом лікування.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)