Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Особливості державної реєстрації символіки громадських формувань

П'ятниця, 28 травня 2021 10:21

Міністерство юстиції є суб’єктом державної реєстрації символіки громадських формувань. Станом на сьогодні Мін’юстом зареєстровано 952 символіки громадських формувань.

 

Які громадські формування можуть мати символіку?

 

Це:

політичні партії (гімн, прапор, розпізнавальний знак, девіз);

громадське об’єднання із статусом юридичної особи (емблему, прапор);

професійні спілки та їх об’єднання;

організації роботодавців, їх об’єднання (емблему, прапор).

 

Щоб зареєструвати символіку у Мін’юсті, нам потрібно подати наступні документи:

 

заява про державну реєстрацію символіки;

копія установчого документа юридичної особи;

примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про затвердження символіки, визначення виду символіки, її опис, а для політичних партій – також текст гімну та/або девізу;

зображення символіки (прапора та/або емблеми, текст гімну та/або девізу) у паперовій та електронній формі;

опис символіки в паперовій та електронній формі;

документ про сплату адміністративного збору (0,06 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – за державну реєстрацію символіки політичної партії, організації роботодавців, об’єднання організації роботодавців).

 

ВАЖЛИВО - для державної реєстрації символіки подаються зображення та опис символіки у паперовій та електронній (файл zip архіву) формах. Зображення символіки має містити повне або скорочене найменування громадського формування. Опис символіки має містити інформацію про кольори, масштаби та пропорції елементів символіки та відповідати їх зображенню (абз. 3 п. 2 розділу ІІ Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи).

 

Символіка громадського об’єднання, організації роботодавців, об’єднання організацій роботодавців не повинна відтворювати:

державні символи України;

інші офіційні символи чи знаки, які використовуються державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування, державні та інші нагороди, печатки та інші відмітні знаки цих органів;

державні герби, прапори або офіційні назви інших держав;

ім’я або зображення фізичної особи без письмової згоди такої особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку, якщо інше не передбачено законом;

інші символи та знаки, використання яких обмежено законом.

 

Забороняється буквальне відтворення у символіці політичної партії державних символів України, використання символів іноземних держав.

 

У символіці політичної партії не може використовуватися символіка комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

 

Символіка політичної партії, громадського об’єднання не повинні збігатися з символікою іншої (зареєстрованої) політичної партії, іншого громадського об’єднання.

 

Символіка профспілок, їх об’єднань не повинна відтворювати державні чи релігійні символи або символіку інших об'єднань громадян чи юридичних осіб.

 

Оприлюднення рішення про державну реєстрацію символіки громадського формування (змін до відомостей про символіку, що містяться в ЄДР, втрату чинності символіки), зображення та опис символіки (прапора та/або емблеми, текст гімну та/або девізу) здійснюється на веб-сайті Міністерства юстиції за посиланням: https://bit.ly/3oWm6V3

 

Міністерство юстиції України



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)