Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

«Електронний кабінет забудовника» стане новим сервісом у прозорій комунікації держави та учасників містобудівної діяльності

Понеділок, 12 листопада 2018 09:08

«Електронний кабінет забудовника» та підключення місцевого самоврядування до онлайн-платформи «Прозора ДАБІ» – важливі кроки на шляху до відкритої взаємодії держави та учасників будівельного ринку. Про це йшлося під час відкритої дискусії Мінрегіону та Держархбудінспекції з представниками будівельної галузі і профільними асоціаціями.

У заході, що відбувся 7 листопада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, взяли участь Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев, перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський, представники Конфедерації будівельників України, профільних асоціацій, українських та іноземних компаній-інвесторів.

Будівельний бізнес відзначив ефективність роботи запущеної у жовтні онлайн-платформи «Прозора ДАБІ», що дійсно стала якісним сервісом у дозвільних процедурах та контрольно-інспекційних заходах у будівництві. Система забезпечила публічність проходження зазначених процедур та унеможливила ризики зловживань.

«Розпочатий процес не зупинити. Дякуючи учасникам містобудівної діяльності за конструктивний відвертий діалог, неурядовим організаціям за співпрацю, ДАБІ сьогодні максимально відкрита та готова до змін, яких вимагає час та розвиток галузі», - зауважив Олексій Кудрявцев.

За його словами, сьогодні «Прозора ДАБІ» поширюється на всі регіони України щодо будівництв із значним класом наслідків, а також об’єктів із середніми наслідками, дозвільну документацію на які опрацьовують територіальні органи ДАБІ. У пріоритетних планах – підключення до системи і місцевих органів самоврядування, що у рамках децентралізації функцій держархбудконтролю мають власні інспекції.

«Крім того, спільно з урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції» ми розглядаємо питання створення електронних кабінетів для будівельників, що означає максимальний перехід на онлайн-спілкування. Буде електронний кабінет, будь ласка, давайте в ньому спілкуватись, і кожен буде бачити, де який документ, термін розгляду, яка стадія будівництва тощо», - додав Олексій Кудрявцев.

Електронний кабінет міститиме всю документальну інформацію про об’єкт будівництва: з моменту подачі заяви про початок підготовчих робіт до введення в експлуатацію. Це має звести до мінімуму можливість виникнення корупційних ризиків між забудовником та ДАБІ.

Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко наголосив, що дозвільні процедури у будівництві мають бути максимально прозорими і простими: «Сьогодні першочергове завдання для ДАБІ – відпрацювати разом з бізнесом нову концепцію роботи через запровадження електронного кабінету забудовника з підключенням всіх необхідних реєстрів. Створення нового сервісу максимально усуне чиновника з дозвільних процедур. Наступне нововведення, яке буде запроваджене найближчим часом — підключення органів місцевого самоврядування до системи «Прозора ДАБІ».

Перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський відзначив, що ініціативи Мінрегіону та ДАБІ є надзвичайно важливими й актуальними, адже боротьба із корупцією – важлива складова на шляху до розбудови демократичної європейської держави. Відповідно на законодавчому рівні також вживаються усі заходи, щоб містобудівна галузь мала гідну підтримку: «Ви дійсно тут бачите команду, яка робить все для того, щоб побороти корупційне явище, але ця команда набагато ширша. Це і Президент України, який знає ситуацію і особисто опікується наведенням порядку в будівельній галузі, це і Прем’єр-міністр України, який дає відповідні доручення, і Генпрокурор, який долучився і дуже серйозно підтримав будівельників. Я впевнений, що найближчим часом ми зможемо сказати, що ті зміни, які започатковані, вже незворотні».



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)