Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

До УВАГИ юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

П'ятниця, 5 лютого 2021 13:23

 

   В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) містяться відомості про юридичну особу, зокрема її місцезнаходження; відомості про фізичну особу – підприємця, зокрема місцезнаходження (адреса місця проживання, за якою здійснюється зв’язок з фізичною особою - підприємцем).

 

    Державний реєстратор, під час проведення реєстраційних дій у випадках передбачених Законом “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, обов’язково використовує відомості реєстрів, автоматизованих інформаційних систем, держателем (розпорядником, володільцем, адміністратором) яких є державні органи, шляхом безпосереднього доступу до них, у тому числі відомості, що містять персональні дані особи, а також використовує відомості, отримані у порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

 

Що це означає на практиці?

 

   ФОП чи уповноважений суб'єкт подання від юридичної особи для вчинення реєстраційних дій вказує дані, зокрема щодо місцезнаходження/місця проживання (реєстрації місця проживання - паспортні дані).

 

   При внесені інформації про місцезнаходження/місце проживання фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб (їх засновників та учасників), державний реєстратор вказує у інформаційній системі Єдиного державного реєстру діючі топонімічні назви вулиць і населених пунктів (назва населеного пункту, вулиці, проспекту тощо).

 

   У випадку невідповідності відомостей (для прикладу: реєстрація місця проживання у паспорті вказано - вул. Дзержинського, нині ж вулиця носить назву – Віктора Чміленка), державний реєстратор зобов’язаний дати відмову у державній реєстрації, відповідно до пункту 10-3 частини 1 статті 28 Закону “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань” - невідповідність відомостей, зазначених у заяві про державну реєстрацію, відомостям, зазначеним у документах, поданих для державної реєстрації, або відомостям, що містяться в Єдиному державному реєстрі чи інших інформаційних системах, використання яких передбачено цим Законом.

 

Як це виправити?

 

   ФОП чи уповноваженим суб’єктам подання від юридичної особи рекомендуємо співставити власні персональні дані (реєстрація місця проживання) із актуальними топонімічними назвами. Якщо ваші дані не співпадають, рекомендуємо звернутися до відділу реєстрації місця проживання особи (каб. № 102, помаранчевий сектор) Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» міста Кропивницького (вул. Архітектора Паученка, 41/26, навпроти обласного краєзнавчого музею) і актуалізувати інформацію. Послуга є безкоштовною. Для мешканців приватного сектору при собі необхідно мати паспорт та домову книгу, багатоквартирних будинків - паспорт.

 

   Актуалізувати інформацію ви також можете звернувшись до інспектора/адміністратора ЖЕО або КП, що обслуговує територію, мешканці приватного сектора до територіально наближеного ЖЕО або КП. З графіком роботи інспекторів/адміністраторів, актуальним переліком назв вулиць ви можете ознайомитися на веб-сайті ЦНАПУ «Прозорий офіс - https://dozvil.kr-rada.gov.ua/docs/viddil-restratsiyi-mistsya-prozhivannya-osobi.html.

 

   У разі якщо ви плануєте актуалізувати інформацію у «Прозорому офісі» наш графік роботи такий: понеділок – четвер з 8:00 до 17:00 год., п»ятниця з 8:00 до 16:00 год. (з 12:00 до 12:30 год. санітарне прибирання без доступу відвідувачів).



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)