Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Декларація відповідності вимогам протипожежної безпеки відтепер доступна он-лайн

Вівторок, 20 лютого 2018 09:19

14 лютого 2018 року Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державне агентство з питань електронного урядування і партнери проекту USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» презентували нову електронну послугу з реєстрації декларації відповідності вимогам протипожежної безпеки у режимі он-лайн.

Дотепер подати документи на реєстрацію декларації можна було у паперовій формі до Центру надання адміністративних послуг особисто. Суб’єкти звернення подавали документи/забирали результат особисто, долаючи значні відстані та витрачаючи додаткові ресурси.

Відтепер пропонується принципово новий рівень якості обслуговування бізнесу. Суб’єкти господарювання можуть подати такі документи у будь-який зручний час 24 години 7 днів на тиждень через мережу Інтернет, витративши на це не більше декількох хвилин.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій  Микола Чечоткін зазначив: «В рамках реформування ДСНС підписано Меморандум про співробітництво з Державним агентством з питань електронного урядування України, Фондом «Євразія» та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа». Однією з головних новацій, які започатковуються ДСНС, є те, що суб’єкт господарювання матиме можливість отримувати адміністративні послуги, що надаються службою, дистанційно в електронному вигляді.

Сьогодні Урядом було прийнято постанову «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації з питань пожежної безпеки», якою реалізовано зазначений механізм для подання на реєстрацію декларацій. Положення постанови усувають можливі корупційні ризики при наданні зазначеної адміністративної послуги, спрощують відносини між суб’єктами господарювання та контролюючим органом, а також сприяють поліпшенню інвестиційного клімату в цілому в державі.

Наступна адміністративна послуга, яка буде доступна в електронному вигляді найближчим часом – це отримання ліцензій на виконання робіт протипожежного призначення. Наразі завершується робота щодо підготовки персоналу».

Електронна послуга вже доступна через https://e-services.dsns.gov.ua/ іhttps://www.kmu.gov.ua/ua/services. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Своєю чергою Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко повідомив: «Ми уже запровадили понад 50 послуг для бізнесу і громадян. В основі цих послуг завжди були три важливих фактори: зручність для користувачів, прозорість для суспільства і антикорупційний ефект. Презентуючи цю послугу, хочу зазначити, що вона також забезпечує новий рівень довіри і відповідальності, фактично формуючи нову філософію взаємодії бізнесу з органами державної влади».

Окрім запровадження послуги, також створено єдиний електронний реєстр, в якому зберігатимуть дані щодо всіх наданих декларацій, що  дозволить здійснювати за ними ефективний контроль та моніторинг. 

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підкреслив важливість прозорості та доступу до інформації, що забезпечує ця онлайн послуга: «Ця послуга потрібна не лише підприємцям, яким вона полегшить умови ведення бізнесу. Відкритість реєстру, де будуть зберігатися декларації, забезпечить громадянам доступ та можливість моніторити та контролювати процес. Інформацію про те, чи задекларував конкретний підприємець відповідність свого об’єкта вимогам протипожежної безпеки, хто відповідальний за безпеку, де придбано протипожежне обладнання, тепер можна легко знайти он-лайн».

 Відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів України Концепції розвитку електронного урядування України і плану її впровадження, електронна послуга з реєстрації Декларації про відповідність протипожежним вимогам включена до 100 першочергових і найбільш пріоритетних до впровадження у відповідності до потреб бізнесу і суспільства.

Виконуюча обов’язки керівника проекту міжнародної технічної допомоги USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Леся Чміль: «Послуга декларування відповідності нормам протипожежної безпеки була визначена як одна з пріоритетних Концепцією розвитку системи електронних послуг, оскільки вона користується великим попитом, особливо серед малого та середнього бізнесу. Спрощення такої важливої процедури має позитивно вплинути на бізнес клімат. Крім того, запровадження такої послуги в е-форматі має також зменшити корупційні ризики. Раніше через складність і заплутаність процедури декларування багато підприємців воліли вирішувати питання «неформально», тепер, сподіваюся, в цьому не буде потреби. Ця послуга є першою в цілому переліку подібних важливих сервісів, які ми плануємо перевести в он-лайн режим. Пізніше, протягом найближчих пару тижнів, ми плануємо затвердити «споріднену» послугу ліцензування робіт протипожежного призначення, яка також буде переведена в е-формат».

Проект реалізовано Державною службою з надзвичайних ситуацій і Державним агентством з питань електронного урядування за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах», що виконується Фондом Східна Європа і Фондом «Євразія».

 
 


Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)