Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Тепер для перепланування квартири не потрібен дозвіл

П'ятниця, 21 грудня 2018 10:57

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

“Минулого року Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на проведення робіт та не потребують введення в експлуатацію. Це значно спростило можливість влаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або заміняти блоки балконів, вікон, дверей. Цього року ми ініціювали розширення цього переліку. Зокрема, якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБІ, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не потребують цих документів”, — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Так, згідно з постановою, у перелік увійшли роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежилого будинку або споруди та приміщень в них (виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування), що відноситься до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) та СС3 (значні).

Тобто, ці зміни стосуються перепланування не тільки в приватних будинках, а й в квартирах багатоквартирних будинків. Крім того, наприклад, можна робити перепланування або переоснащення (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції) торговельних залів ТРЦ, офісних приміщень бізнес-центрів, та інших об’єктів, що за класом наслідків належать до СС2 та СС3.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №406, якою затвердив Перелік будівельних робіт, що не потребують документів, які дають право на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

3



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)