Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Строки оформлення земельної ділянки можуть скоротитись у 10 разів

Середа, 6 лютого 2019 08:27

На розширеному засіданні робочої групи з вироблення єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг в регіонах, яке проходило під головуванням Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, було надано протокольне доручення Мінагрополітиці, Держгеокадастру разом з Мінекономрозвитку та іншими зацікавленими органами вивчити кращий іноземний досвід та надати пропозиції щодо скорочення строків та процедур оформлення земельної ділянки. Мова йде про можливість її безоплатної приватизації, передачі у користування або продажу із земель державної або комунальної власності.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відповідно до доручення, планується ґрунтовно проаналізувати існуючу ситуацію та досвід інших країн і розробити низку змін для оптимізації послуги, зменшення бюрократичної та корупційної складової. За підрахунками експертів, після цього отримання послуги може скоротитися в цілому у 10 разів.

“Сьогодні, щоб оформити земельну ділянку, потрібно у прямому сенсі слова, пройти всі кола пекла. 54 документи, від 9 місяців до 2-х років проходження процедур. Це велике адміністративне навантаження на наших громадян і зайве затягування процедур, яке, окрім всього, стримує розвиток економіки та перешкоджає залученню нових інвестицій. Тому зараз спільно з профільними відомствами та експертами вивчається можливість оптимізації цієї послуги”, — прокоментував Лев Парцхаладзе.

Відтак, згідно з дорученням, заплановано:

— встановити вичерпний перелік документів, який необхідно подавати, та запровадити можливість отримати послугу на підставі єдиного звернення в онлайн-режимі;

— скасувати 51 паперовий документ, запровадивши електронні сервіси;

— надати можливість місцевим органам влади здійснювати держреєстрацію земельних ділянок;

— скасувати необхідність отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та запровадити добровільне попереднє погодження її місця розташування;

— удосконалити процедуру нормативної грошової оцінки земельної ділянки;

— чітко обмежити строки підготовки та проведення процедур та інші важливі зміни.

Довідково

Мінрегіон проводить конкурс громад на участь у програмі «U-LEAD з Європою» щодо створення сучасних ЦНАП, в рамках якої технічну допомогу отримають 150 учасників.

ЦНАП – це сучасний центр надання адміністративних послуг в Україні. Його мета – надання всіх адмінпослуг за сучасним стандартом в одному місці швидко, якісно та доступно.

Проект реалізується спільно Мінрегіон, Мінекономрозвитку, органами місцевого самоврядування, U-LEAD з Європою, Офісом реформи адмінпослуг та іншими.

З повагою до людей!

 2019_02_04_zemdilyanka



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)