Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

«Ставимо завдання, аби за 2-3 роки ЦНАП був у кожній громаді», - Денис Шмигаль

Середа, 24 березня 2021 15:55

Регіони цьогоріч отримають 231 млн грн на розвиток Центрів надання адміністративних послуг.

 

24 березня Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на розвиток ЦНАПів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

«Ми ставимо дуже чітке та амбітне завдання, аби за 2-3 роки такий центр був у кожній громаді, а люди могли отримувати якісні та зручні державні послуги», - сказав Глава Уряду.

 

Головним розпорядником субвенції є Мінцифри.

 

Субвенція надаватиметься за двома напрямками:

 

  • будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП;

 

  • облаштування будівель та приміщень, де розміщений ЦНАП, забезпечення центрів та їх територіальних підрозділів і віддалених робочих місць обладнанням.

Більше деталей – після оприлюднення Постанови «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг» на Урядовому порталі».

 

Раніше «Децентралізація» писала, що з 1469 територіальних громад тільки 508 мають на сьогодні Центри надання адміністративних послуг. За словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, питання забезпечення людей в громадах доступними і якісними послугами має бути пріоритетним.

 

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» № 943-ІХ встановлено зобов’язання міським, селищним, сільським радам, що представляють інтереси територіальних громад з населенням:

 

понад 10 тисяч мешканців, - утворити центри надання адміністративних послуг відповідно до цього Закону до 1 січня 2023 року;

 

менше 10 тисяч мешканців, - утворити центри надання адміністративних послуг відповідно до цього Закону (у разі виділення відповідного державного фінансування на будівництво, реконструкцію, облаштування приміщень та забезпечення обладнанням таких центрів) до 1 січня 2024 року. При цьому зазначені органи місцевого самоврядування можуть утворювати такі центри за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету та інших не заборонених законодавством джерел без урахування строків, передбачених цим пунктом.

 

Нагадаємо також, 17 березня Уряд затвердив методичні рекомендації та план щодо трансформації ЦНАП у населених пунктах – адміністративних центрах “колишніх” районів.

 

Децентралізація

 



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)