Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Обов’язкова реєстрація повідомлень у п’ятиденний термін та розширені консультації – головне доручення керівникам терорганів ДАБІ

Понеділок, 12 серпня 2019 08:41

Реєстрація дозвільних документів на будівництво має здійснюватися виключно в межах строків, передбачених законодавством. Будь-яке порушення термінів є неприпустимим, а інспектори будівельного нагляду мають нести відповідальність. На цьому було наголошено під час наради Держархбудінспекції, що відбулася 8 серпня 2019 року.

Голова ДАБІ Сергій Кузьмін дав доручення керівникам територіальних органів взяти під особистий контроль дотримання строків внесення інформації, зазначеної у повідомленні про початок будівельних робіт, до Єдиного реєстру. А також звернув увагу, що в реєстрі мають бути дані про кожний такий отриманий Держархбудінспекцією документ – без будь-яких надуманих підстав для відмов у реєстрації.

Аналогічно керівники на місцях мають контролювати дотримання інспекторами строків перевірки повноти даних, зазначених у деклараціях про готовність об’єктів до експлуатації, та забезпечити своєчасність їх реєстрації.

Про виявлені порушення територіальні органи одразу звітуватимуть ДАБІ із зазначенням проблемних питань та пропозицій щодо їх вирішення.

З метою зменшення кількості відмов та кращої взаємодії ДАБІ із суб’єктами містобудування буде посилено консультативну роботу на місцях. Керівники територіальних органів повинні забезпечити надання консультування з питань отримання відповідних документів дозвільного характеру.

Крім того, у разі повернень документів на доопрацювання або прийняття обґрунтованого рішення про відмову у видачі дозволу чи сертифіката, інспектор повинен надавати замовнику консультації для сприяння усуненню помилок та приведенню документації до вимог законодавства.

Таким чином, тепер саме інспектор будівельного нагляду буде зацікавлений у наданні доступної та розширеної інформації по кожному зауваженню. Адже повторна відмова буде індикатором якості саме його роботи.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 року № 367 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» внесені зміни до Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 року № 466. Зокрема, визначено п’ятиденний строк для внесення до реєстру інформації, зазначеної у повідомленні про початок виконання будівельних робіт.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)