Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Мінрегіон створив робочу групу з реформування системи архітектурно-будівельного контролю

Понеділок, 11 лютого 2019 08:51

а дорученням Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка створено робочу групу з питань реформування системи архітектурно-будівельного контролю шляхом впровадження електронного кабінету забудовника, онлайн-платформи “Прозора Держархбудінспекція” та розроблення нормативно-правових актів. До її складу увійшли представники Мінрегіону, ДАБІ, Державного агентства з питань електронного урядування України, Офісу ефективного регулювання, IDLO, TAPAS, урядово-громадської ініціативи “Разом проти корупції” та Конфедерації будівельників України.

“Від того, наскільки прозоро та відкрито здійснюється діяльність у будівництві, залежить якість робіт, залучення нових інвестицій і розвиток галузі загалом. Тому, аби унеможливити будь-які зловживання та корупційні прояви у будівництві, було створено робочу групу, яка займатиметься питаннями реформування системи держархбудконтролю. Зокрема, шляхом впровадження електронних сервісів, що унеможливить біганину від одного чиновника до іншого. Всі питання обговорюватимемо публічно і відкрито, і кожен зможе долучитися до участі”, – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На першому засіданні робочої групи було обговорено та напрацьовано низку питань, які потребують першочергового вирішення, а саме:

роз’єднання функцій контролю та адміністративної послуги за допомогою Технологічної картки видачі дозвільних документів на будівництво;
автоматизація подачі заяв на отримання дозвільних документів для будівництва об’єктів із значними та середніми класами наслідків (СС3, СС2);
підключення до електронного кабінету ДАБІ місцевих органів влади, ЦНАП та інших реєстрів;
посилення відповідальності осіб, які підписують дозвіл на виконання будівельних робіт та інші питання.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)