Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Децентралізація – найуспішніша з українських реформ, — Спецпосланник уряду Німеччини Ґеорґ Мільбрадт

Вівторок, 6 лютого 2018 15:44

ецентралізація є найуспішнішою з українських реформ. Уряд Німеччини широко підтримує її впровадження. Тому ми презентуємо спільний законодавчий маршрут з децентралізації.

Так наголосив Спеціальний посланник уряду Федеративної Республіки Німеччина з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт.

Він зауважив, що Верховна Рада мусить якнайшвидше прийняти ключові закони з децентралізації. Представник ФРН відзначив, що вирішальним для подальшого розвитку України є питання делегування об’єднаним громадам права власності на землю.

«Краще, якщо питання земельного планування будуть у руках громади. Через це ми підтримуємо законопроект №7118, розроблений Мінрегіоном, щодо управління земельними ресурсами в межах території ОТГ. Це – надважливий документ. Наголошую, ми не підтримуємо альтернативний парламентський проект №7118-1», — підкреслив Ґеорґ Мільбрадт.

Він зауважив, що децентралізація змінює ставлення людей до долі власної громади і країни. «Із власного досвіду знаю, що люди стають більш відповідальними. Україна вже через рік стане іншою. Країна керуватиметься насамперед знизу вверх, а – не навпаки. Успіх України впливає і на Європу. Чим більше успіху матиме ваша держава, тим краще буде для Європи», — наголосив Ґеорґ Мільбрадт.

Нагадаємо, що сьогодні на спільній прес-конференції Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та Спеціальний посланник уряду Федеративної Республіки Німеччина з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт презентували 17 ключових законопроектів, які є основою для подальшого розвитку й успішного впровадження реформи децентралізації на місцях.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)