Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького "Прозорий офіс"
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26, email: cnap@krmr.gov.ua
Новини

Держархбудінспекція готова підтримувати ініціативи BRDO, що враховують інтереси держави, бізнесу та громадян

Вівторок, 20 лютого 2018 09:24

Держархбудінспекція підтримує ініціативи щодо вдосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності та готова до діалогу і конструктивної роботи. На цьому наголосив 15 лютого Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час круглого столу «Українські реалії проектування. Вектор розвитку».

Організатором заходу виступив Офіс ефективного регулювання BRDO, експерти якого проаналізували ринок проектування та підготували Зелену книгу «Аналіз ефективності регулювання ринку проектування об’єктів будівництва». За даними аналітичного дослідження BRDO, із 36 регуляторних актів на ринку проектування 8 мають ознаки незаконних, а 18 потребують актуалізації.

Голова Держархбудінспекції відзначив, що після здійсненого реформування дозвільних процедур у будівництві, на часі – якісна зміна підходів до контролю: «Стратегія реформування системи державного нагляду (контролю) схвалена Урядом. У розрізі цього нами вивчається питання перегляду інспекційних функцій органів держархбудконтролю та запровадження поетапного огляду будівельних робіт. Основна ідея, і це передбачено Стратегією, - орієнтація не на виявлення порушень, а на їх запобігання. Тобто перехід від карального вектору до максимальної консультативної підтримки бізнесу».

Олексій Кудрявцев також зауважив, що Держархбудінспекція готова до діалогу з Національною спілкою архітекторів України щодо перегляду повноважень ДАБІ у рамках нагляду: «Наголошую на підтримці з боку Держархбудінспекції відповідних напрацювань, але за умови – вони мають бути збалансовані, зважені та враховувати як інтереси бізнесу, так і громад та держави».

За словами Глави BRDO Олексія Гончарука, ДАБІ дійсно активно долучається до роботи експертів у розробці законодавчих ініціатив та серед перших державних органів, що намагаються якісно змінити систему контролю.

Крім того, наступного тижня планується підписання Меморандуму про співпрацю між Держархбудінспекцією та Офісом ефективного регулювання BRDO.



Загальний графік роботи центру
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адміністратори ведуть прийом:
понеділок-четвер з 8:00 до 17:00
у п’ятницю з 8:00 до 16:00
 
Адреса центру:
вул. Архітектора Паученка, 41/26
(навпроти Краєзнавчого музею)
E-mail: cnap@krmr.gov.ua
веб-сайт: dozvil.kr-rada.gov.ua
тел. 0522-30-87-90, 050-377-70-22, 067-360-64-03 (багатоканальні)